Twitter Noaptea Muzeelor Facebook Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor în București

În noaptea de 18 mai 2013, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive.
Vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 18 spre 19 mai 2013 parcurgând atât muzee și organizații culturale care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee și organizații care s-au alăturat în 2012 sau chiar în acest an.
Pentru a-și stabili mai ușor propriul traseu, vizitatorii sunt invitați și în acest an să folosească harta cu programul Nopții Muzeelor în București.
Harta este tipărită în cadrul proiectului "Noaptea Muzeelor în 4 acte: București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu", coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.
Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.
Muzee partenere: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu.

Continuând colaborarea din 2011 și 2012, şi de această dată Noaptea Muzeelor conduce MINI. O flotă de automobile ale mărcii va fi disponibilă din nou în principalele locaţii pentru serviciu de taxi gratuit între muzee.
TI UN ADEVĂRAT FAN  MINI? ACCEPTĂ PROVOCAREA UNEI LECȚII DE ISTORIE MINI.
Accesează www.mininews.ro/noapteamuzeelor și poți câștiga o experiență unică: „MINI DRIVER TRAINING

NOU: Daniel Gabriel Dinca este câștigătorul „MINI DRIVER TRAINING

Harta în format electronic Noaptea Muzeelor 2013 București (pentru  o vizualizare corectă vă invităm să descărcați imaginile)

Harta Noaptea Muzeelor 2013 Bucuresti fataHarta Noaptea Muzeelor 2013 Bucuresti verso
Atenție! Harta electronică, față de harta tipărită, include două actualizări în program la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și la Muzeul Național de Artă Contemporană.

De Noaptea Muzeelor încurajăm utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai ușor distanțele între muzeele din București: şi anul acesta vizitatorii au la dispoziție 100 de biciclete, prin cel mai important program național de bike-sharing, I’Velo, puse la dispoziție de Green Revolution și Raiffeisen Bank. Vizitatorii care doresc să folosească bicicletele I'Velo pentru deplasarea între muzeele deschise sunt rugați să trimită un e-mail la adresa [email protected] (cu nume&prenume, CNP și număr de telefon) până în ziua de joi, 16 mai, ora 18.00. Bicicletele se vor prelua de la și preda la Sediul Green Revolution (I’Velo): Strada Olteni, nr. 3, sector 3, București. Preluarea se face în ziua de vineri, 17 mai, între orele 16.00-20.00, iar predarea în ziua de luni, 20 mai, între orele 10.00-18.00.

Biciclete la MNAC

În plus, ca și la alte ediții, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB și Primăria Municipiului București vor parcurge circuitul între muzee.

Aplicația pentru smartphone concepută special pentru această Noapte a Muzeelor se poate descărca de pe AppStore şi Google Play începând din ziua de vineri, 17 mai.

Aplicația Noaptea Muzeelor a ajuns pe locul 1 în topul descărcărilor în AppStore și a fost descărcată de 5.000 utilizatori. Descarcă pe iPhone sau Android (necesită Android: 3.0 sau o versiune ulterioară):

Link aplicație: http://cocoaplatypus.com/noapteamuzeelor/app

Spot Noaptea Muzeelor 2013

La Noaptea Muzeelor București 2013 participă:

Muzee:
Muzeul de Artă „Vasile Grigore” – pictor şi colecţionar
Muzeul de Artă Veche Apuseană „Dumitru Furnică Minovici”
Muzeul Bellu
Muzeul Căilor Ferate Române (NOU)
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului Bucureşti: sediul central, Muzeul „Theodor Aman” (NOU), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul Voievodal Curtea Veche
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional al Aviaţiei Române
Muzeul Naţional Cotroceni
Muzeul Naţional de Geologie
Muzeul Naţional „George Enescu” (București, Sinaia, Tescani)
Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Muzeul Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional al Literaturii Române
Muzeul Naţional al Pompierilor - Foişorul de Foc
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”
Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Organizații culturale:
Arhivele Naţionale ale României
Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I
Centrul Cultural ArtSociety
Ferma Animalelor (NOU)
Fundaţia Löwendal
Galeria Galateca (NOU)
Romanian Design Week Preview - Palatul Ştirbei (NOU)
Universitatea „Spiru Haret”
World Press Photo România - Piaţa Universităţii